Kadın boş ol derse nikah düşer mi?

  • Konuyu başlatan Misafir Sorusu
  • Başlangıç tarihi
M

Misafir Sorusu

Ziyaretçi
Kadın kocasına boş ol derse, kadın 3 kere boş ol derse ne olur?

Merhaba hocam imam nikahıyla ilgili sorum var; Erkek arkadaşımla biz imam nikahı kıydırdık bir zaman geçtikten sonra çok tartıştık bir gün mesajlaşırken çok fazla sinirlenmiştim.

Artık seni istemiyorum demiştim o da o zaman boşa beni demişti. O kelimeleri kullanmayacağımı bilerekden demişti. Çünkü biz ne kadar sinirlensek de çok seviyoruz. Öyle bir sinir anıyla ona öyle bir şey deyince o da benim ne diyeceğimi merak edip boşa o zaman bakalım dedi. Diyemeyeceğimi biliyordu ama ben yazdım 3 kez boşol diye bu arada ben bir bayanım benim sinir anında mesajda böyle bir şey söylemiş olmam nikahımızı düşürür mü? Çok korktuğum bir konu asla içimden ondan ayrılmak istediğim için söylememiştim. Sırf sinir etmek içindi ve sonrasında bu durumun ciddiyetini anlayıp tövbe ettim. Sizce bir zarar gelmiş midir?

Hocam lütfen aydınlatır mısınız? Biz birbirimizi çok seviyoruz, istemeyerekten olan bir şey ve bunu erkek değil kız söyledi geçerliliği nedir ya da zararları nelerdir?
 

sorularlaislamiyet

Deneyimli Üye
Üye
Merhaba öncelikle erkek arkadaşınızla diyorsunuz islamda erkek arkadaş diye birşey yoktur eğer ciddi düşünüyorsanız bu ilan edilerek nişan, resmi nikah vb şekillerde adı konulması gerekir, bu durumlarda da imam nikahının ne zaman yapılması hakkında sitemizde gerekli bilgiler mevcuttur. Yani sizin erkek arkadaşınızla sadece kendi aranızda yaptığınız imam nikahını tasvip etmiyoruz.

Sorunuza gelecek olursak:
Nikah akdinde şart koşulursa, talâk hakkı kadına veya üçüncü bir şahsa devredilebilir. Talak hakkının devredilmesine tefviz; boşama hakkı kendisine devredilen kadına mufavvaza denir. Bu durumda kadın istediği zaman talâk hakkını kullanabilir. Erkek dilerse, boşama hakkını nikahtan sonra da kadına devredebilir.

Bu durumda , kadın eğer mufavvaza hakkına sahip olmak isterse ( nikah sırasında ya da daha sonra ) buna nasıl sahip olabilir.
 
Üst