K
Kayıtsız Üye
Ziyaretçi
Kot pantolan giymek haram mı ? caizmi islama göre
Şekilli kot pantolon tişört kapri vs giymek haram mı ?
Şekilli kot pantolon tişört kapri vs giymek haram mı ?
Kot pantolan giymek haram mı ? caizmi islama göre
Şekilli kot pantolon tişört kapri vs giymek haram mı ?
En büyük yanlışı "bence" diyerek yapıyoruz. Cevapların çoğu da, Ahmet Şahin'in ki dahil bu şekilde. Üzücü... Islamın nakil dini olduğunu unutmamak lazım.
Arkadaşlar,konunun ilk kısımlarını okumadan ya da dikkat etmeden cevap yazıyorsunuz galiba...."Salt aklî bir dindir" demiyorum ki." Hem aklidir,hem naklidir." Diyorum. Risâle-i Nûr baştan sona akli delillerle doludur ama nakli de inkar etmez. Ve hatta dâhi sayılabilecek ilim ehli insanların bile açıklama getiremediği ve " Bu naklî bir meseledir.Akıl buna yetişemez" demekle yetindikleri haşir ve mirac gibi konuları dahi akli delillerle isbat etmiştir. Örnek mi istiyorsunuz? 10. Sözü okuyun. Konu uzundur.Konunun tamamını aynı anda tasavvur edemeyebilirsiniz.ilkinde anlamazsanız ikinci, üçüncü kez okuyun.
Yine de ikna olmazsanız,Ömrümüz varsa inşâallah yine konuşalım.Ya da Mirac bahsini okuyun....Yazılanlara katılmadığınız husus olursa bildirin mütâlaa edelim...Bırakın böyle . ve derin meseleleri, insanlara anlamsız veya tuhaf sünnete müteallik en küçük âdapların bile hikmetlerini bugün bilim ispat etmemiş midir. İşte bu yüzdendir ki en avam kişiler bile sünnet âdâbından ne duysalar, hikmetini sorgulamadan "Sünnettir, mutlaka bir hikmeti vardır" diyerek sorgusuz ittibâ edebiliyorlar.Bunun da sebebi bundan önce bu çağlarda "sünnet" olduğunu bilerek yaptıkları âdâpların,hikmet ve mahiyetlerinin bilimle desteklenmiş olmasıdır.
Maalesef günümüzde Ebû Bekir Sıddık gibi " O diyorsa doğrudur" deyip sorgulamadan tâbi olacak insanlar yok denecek kadar az. Olanlarında harekatları taklididen öteye geçemiyor.
Her asırda revaç bulan hususlar mevcuttur. Bu asrın en revaçlı hususu ise ilimdir.
3 -4 yaşındaki çocuğu bile herhangi bir konuda bilgilendirirken "neden" diye sorduğunu ve cevabınızın ardından düşündüğünü gözlemlersiniz.
Neden-sonuç ilişkisini daha bu çağlarda sorgulamaya başlayan insanın, " Biz kimiz? Nereden geldik ?Ve nereye gidiyoruz? gibi en müşkül soruların cevaplarını sorgusuz kabul edebileceği düşünülebilir mi?
Elhâsıl, ispat ve ikna Risâle-i Nûr'un esaslarndan biridir.Buna vâkıf olmak ya da bizzat görmek isteyen Risâle-i Nûr'ları okumalı ve geniş ve külli mânâlarını tefekküre çalışmalıdır....
Her zaman öyle olmuyor mu?Bütün mesele "bence" kelimesine itirazla başlayıp taaaaa buralara kadar geldi....
Nasip böyleymiş, müdâvele-i efkar yapmış olduk....(Müdavele-i efkârdan bârika-i hakikat çıkar. N.Kemal)