Madde bağımlılığından kurtulanlara ''Umre'' hediyesi

Aydın Bulut

Yeni Üye
Üye
Gebze Müftülüğü tarafından başlatılan ''Tut Elimden Sosyal Din Projesi'' kapsamında madde bağımlılığından kurtulmak için tedavi görenler, ''umre'' ile ödüllendirilecek.

Gebze Müftüsü Şükrü Balkan, düzenlediği basın toplantısında, bütün camiler ve Kur'an kurslarındaki din görevlileriyle birlikte büyük bir ekip ve aile olarak sosyal bir din hizmetisunmanın gayreti içinde olduklarını söyledi.
Bu kapsamda Gebze Müftülüğü olarak ''Kimse mahrum kalmasın'' ilkesiyle 4 projehazırladıklarını ifade ederek, birinci projelerinin madde bağımlılarına yönelik olduğunu dile getirdi.

Balkan, ''Tut Elimden Sosyal Din Projesi'' ile madde bağımlılarını tedavi etmeyi ve topluma kazandırmayı hedeflediklerini anlatarak, proje kapsamında Maltepe Üniversitesi Hastanesi'nde 3 madde bağımlısı gencin tedavisine başlandığını bildirdi.
Gebze Cumhuriyet Başsavcılığı ve Gebze Emniyet Müdürlüğü'nün destekleriyle belirlenen 22 kişinin, iki yıllık proje çerçevesinde tedavi görmesini hedeflediklerini belirten Balkan, ''Bir kişinin tedavi süreci olan 25 bin lira ücreti esnaf ve iş adamları ile sponsorların katkılarıyla temin edilecek. 3 genç, yıl içinde 28 gün hastanede tedavi görecek. Bir yıl boyunca, rehabilitasyon sürecinde, mahallesindeki imamlar tarafından takip altına alınacak'' dedi.

Balkan, tedaviye tam anlamıyla cevap verenleri, kendilerine destek olan imamlarla birlikte umreye göndererek ödüllendireceklerini vurgulayarak, Gebze'de 224, çevre ilçelerde dahil olmak üzere 400'e yakın madde bağımlısının bulunduğunu ifade etti.

Böyle bir hizmet veren ilk kurumuz

''Bir kişiyi bile kurtarsak, birçok kişiyi zarar görmekten kurtarmış olacağız'' diyen Balkan, ''Amacımız, bu tür insanlara hizmette lokomotif görevi görmek. Türkiye'de diyanet camiasında böyle bir hizmet veren ilk kurumuz. Ancak, GESMEK, KOMEK gibi çeşitli dallarda eğitim kursları düzenleyen belediyelerimiz yabancı madde bağımlıları için de kurslar açmalı. Bu konuda da girişimlerimiz devam ediyor'' şeklinde konuştu.
Balkan, ikinci projelerinin ise işitme engelli vatandaşlara yönelik hazırladıkları ''Engelleri Aşmak İçin Yaşam Boyu Özel Destek Din Hizmeti Projesi'' olduğunu anlatarak, geçen yıl 25 işitme engelli kadına din eğitimi verdiklerini, kursların bundan sonra da devam edeceğini bildirdi.

Üçüncü projelerinin de Roman vatandaşlarla birlikte gerçekleştirecekleri ''Sosyal Bütünleşme Projesi'' olduğuna vurgu yapan Balkan, Roman vatandaşlarının bulunduğu mahallelerde muhtar ve imamlarla birlikte kahvehane sohbetlerine başladıklarını belirtti.

Balkan, Romanlar Derneği'ne giderek 13 yaş olan evlilik yaşının 18'e çıkartılmasını istediklerini dile getirerek, Roman vatandaşların sosyal yaşama katılımına destek olacak şekilde din eğitimine yönelik Gaziler Mahallesi'nde Kur'an kursu açtıklarını anlattı.

Dördüncü projelerinin ise yatağa bağımlı yaşayan hastalara yönelik başlattıkları ''Moral Destek Projesi'' olduğunu anlatan Balkan, Fatih Devlet Hastanesi ile ortak çalışacakları projede, biri kadın iki din görevlisinin hastanelerde ve evlerde yatağa bağımlı yaşayan hastalara moral ziyaretleri yapacağını kaydetti.
Balkan, haftanın 5 günü gerçekleştirilecek ziyaretlerde, dini sohbetler yapılarak şifa duaları edileceğini anlatarak, proje kapsamında hastanelerde doğan bebeklerin isimlerinin din görevlilerince konulacağını ifade etti.
Bu projelerin yanı sıra Kur'an kurslarının yeni eğitim modeli olan ''İhtiyaç Odaklı Eğitim'' çalışmalarının devam ettiğine dikkati çeken Balkan, şunları söyledi:

''Kur'an kurslarına çeşitli sebeplerle ulaşamayan vatandaşların ayağına giderek eğitim vermeye başladık. Hastaneler, fabrikalar, cezaevleri gibi toplu yaşamın olduğu her yere gidip kurslar açıyoruz. Gebze cezaevinde böyle 17 kursiyerin yer aldığı 'Artı 1 Mobil Kur'an Kursu' açtık.''
 
Moderatörün son düzenlenenleri:
Üst