Rüyada Kur'ân-ı Kerîm âyetlerini Kur'ân'ın üzerinde okuduğunu görmek, şeref ve sevinç tacıdır. Ve rüya sahibi için yardıma delâlet eder.
Rüyada Kur'ân-ı Kerim'i aşikâre okuduğunu görmek, iyilikle emretmeye, emaneti edaya ve Hakkı müdafaaya delâlet eder.
Rüyada hafız olmadığı halde Kur'ân'ı hıfz ettiğini görmek, mülk ve nimete, kudret ve kuvvete delâlet eder.
Rüyada Kur'ân-ı Kerîm okuduğunu ve manasını da anladığını görmek, akıl ve hikmet sahibi olmaya ve Rabbinin ona akıl ve zeka ikram ettiğine alâmettir.
Rüyada Kur'ân-ı Kerim'i yediğini görmek, Kur'ân okuyarak ve karşılığında para alarak geçinmeye delâlet eder.
Rüyada Kur'ân-ı Kerim'i baştan sona okuyup hatmettiğini görmek, Allahu Teâlâ nezdinde büyük ecre ve sevaba nailiyete, arzu ve temenni ettiği şeyin olmasına delâlet eder.
Çıplak halde Kur'ân-ı Kerim okuduğunu görmek, nefs ve nevanın arzusuna tabi olmaya delâlet eder.
Rüyada bir başkasının okuduğu Kur'ân'ı dinlediğini görmek, devlet ve saltanata ve güzel akıbete delâlet eder.
Hasta bir adamın rüyada Kur'ân okuduğunu ve fakat okuduğu ayeti bilmediğini görmesi: "Müminler için bir hidayet ve rahmet gelmiştir." (Yûnus, 57) mealindeki ayeti
kerimenin işaretince şifa ve afiyete delâlet eder ve Allahü Teâlâ ona şifa ihsan buyurur.
Mâide, En'am, Nahl, Hac, Lokman, Secde, Teğabun gibi hem Mekke, hem de Medine'de nazil olan sûreleri rüyada görmek, hacca delâlet eder.
Rüyada Kur'ân-ı Kerimi hatmeylediğini görmek, maksad ve murada erişmeğe alâmettir. Kur'ân-ı Kerîmi doğru olarak okuduğunu görmek, malının artmasına, güzel sesle okumak, ulvi mertebeye delâlet eder.
Bir kimsenin rüyada Bismillâhirrahmanirrahîm okuduğunu veya başkası tarafından okunduğunu görmesi, Allahu Teâlâ tarafından malına verilecek berekete, rızkında genişliğe, duasının kabulüne delâlet eder.
Rüyada Besmeleyi tekrar tekrar okuduğunu yahut okunduğunu görmek, Allahu Teâlâ indinde makbuluyete ve insanlar arasında seçilmişlerden olmaya delâlet eder.