Tıbbi Laboratuar Teknikleri - Fatih Üniversitesi

ömr-ü diyar

اَلْمَرْءُ مَعَ مَنْ أَحَبَّ
Yönetici
Kontenjanı : 30
Puan Türü : SAY-1

Program, sağlık kurumlarının laboratuvarlarında görev alacak nitelikli laboratuvar teknikerlerini yetiştirir. Hedefimiz hastalıkların teşhis ve tedavisi için gereken tüm tetkikleri en kısa sürede analiz edebilecek, sorunlara etkin çözümler üretebilecek nitelikte laboratuvar teknikerleri yetiştirmektir.

Öğrencilerimize, sağlam mesleki kuramsal bilgi yanında ağırlıklı olarak mesleki uygulama yaptırılmaktadır. Öğrencilerimiz, deneyimli eğiticiler eşliğinde mesleki uygulamalarını modern cihazlarla donatılmış Meslek Yüksekokulumuz Uygulama Laboratuvarlarında ve bilgisayar destekli modern otomasyon cihazlarının yer aldığı Üniversitemiz Tıp Fakültesi Hastanesi Laboratuvarlarında yapmaktadırlar.

Meslek Yüksekokulumuz, laboratuvar olanaklarının öğrenci sayısına göre yeterli olması, tüm manuel metotları öğrenme ve yeterli uygulama yapma olanağı tanımaktadır. Uygulama Laboratuvarı, Sağlık Bilimleri Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin ders müfredatında yer alan laboratuvar uygulaması olan derslerde kullanılmak üzere 30 kişilik kapasiteye sahip bir laboratuvardır. Genel amaçlı tahlil ve analizlerin yapılabileceği teknik donanım ve altyapıya sahiptir. Laboratuvarda bulunan kimyasal madde ve sarf malzeme dışındaki araç gereç ve teçhizatlar şunlardır:

b633gk.jpg


Mezunlarımız, sağlık kurumları laboratuvarlarında;

Gerekli reaktifleri hazırlayarak tüm manuel hematolojik tetkikleri yapabilirler.
Gerekli reaktifleri hazırlayarak tüm manuel biyokimyasal tahlilleri yapabilirler.
Mikrobiyoloji Laboratuvarı'nda yapılan tüm hazırlık ve incelemeleri (besiyeri hazırlama, kültür ekimleri, boya hazırlama ve boyamalar, serolojik testler, tip tayinleri, antibiyogram vb.) yapabilirler.
Enfeksiyon hastalıklarının teşhisi için gerekli olan testleri (Toxo IgM-IgG, Rub IgM-IgG, CMV IgM-IgG, HSV IgM-IgG, EBV VCA IgM-IgG, HBsAg, Anti HBs, Anti HAV IgM-total, Anti HCV, Anti HIV 1+2 vb.) yapabilirler
Rutin olarak rastlanabilen tüm parazitlerin teşhisi için gerekli olan metodları (natif, yüzdürme, çöktürme, sıtma için kalın damla ve ince yayma vb.) yapabilirler.
Kan transfüzyonu için gerekli testleri yapabilirler.
Hormon testleri, kan gazları, biyokimyasal testler ve kan sayımları ile ilgili bilgisayar donanımlı tüm otomasyon cihazlarını (ELİSA, Kemilüminesan immünoassay, otoanalizör, koagulometre, nefelometre) kullanabilecek niteliklere sahip olurlar.

2011-2012

 
Üst