Yılbaşında Hindi Yemek Günah mıdır ?

Aşk'ı Menzil

Kıdemli Üye
Kademeli
Yılbaşında Hindi Yemek Günah Mıdır?

Müslüman bir toplum olarak dinimiz ile alakalı olarak birçok farklı konuda fikir sahibi olmamız gerektiği durumu aşikardır. Zaman içerisinde bilindiği üzere konu ile alakalı olarak çok çeşitli yorumlar ve bakış açıları durumu söz konusu olmaktadır. Bizler, dinimiz için caiz olan ya da olmayan konular ile alakalı olarak fikir sahibi olabilmek için genellikle din adamlarının konu ile alakalı yorumlarını incelemeyi çok daha güvenilir buluyoruz.
Yılbaşında hindi yemek günah mıdır? Son dönemlerde bu konu ile alakalı olarak çok ciddi bir merak ortamı hakim olduğunu söyleyebiliyoruz. Bu sorunun yanıtı ile alakalı olarak birçok din adamı hem fikir görüş bildirmişlerdir.

Yılbaşı ve Hindi Yemek

Toplumumuzda yılbaşı kutlama geleneceği olsa da bu güne özel bir davranış ya da ibadet biçimi kesinlikle söz konusu değildir. Hristiyanlık dininde yılbaşı dönemleri “NOEL” adı ile anılmaktadır ve kutlanmaktadır. Yılbaşı ağacı, hindi yemek ya da Neol Baba kostümleri ve aparatları ile evleri süslemek Hristiyan dinine mensup insanların inandıkları bir konudur. Santa Claus adı altında bir Noel Baba olduğuna inanırlar ve yılbaşını kutlarlar.

Dinimizde yılbaşı kutlamak diye bir şey yoktur. Yılbaşı kutlamak ve o gün ya da gece hindi yemek hristiyan adetlerinden birisi olarak dikkatleri çekiyor. Ancak Müslümanlık dini için kesinlikle doğru bir davranış biçimi olmadığını söyleyebilmekteyiz.

Din adamları bu konular ile alakalı olarak yorumlar yapmış olsalar da Hülasa açıklamalarında da konu ile alakalı olarak bir madde yer almaktadır. Bu madde;
Hindi gibi sırf o günlere mahsus şeyleri, o günlerde satmak, fasıklara "günahta yardım" anlamı taşıdığından, haram ya da tahrimen mekruhtur. Ancak alacağı para haram değildir. Haram ve günah olan o işi yapmasıdır. Bu hindilerin besmele ile kesilmiş olması halinde böyledir. Besmele ile kesilmemişse "meyte" olacaklarından satılmaları hiç bir surette caiz olmaz.

Kısacası yılbaşında hindi yemek caiz değildir. Din adamları bu konu ile alakalı olarak “O gece hindi yemeyin, bir gece sonrasında hindi eti tüketin” uyarısını da yapmaktadırlar.
 
Üst